Hannu Koponen

Lomakuvia ja kommentteja yhteiskunnasta.

Liikunta- ja kulttuuripalveluita lisättävä

”Kaikilla helsinkiläisillä on oltava yhtäläinen oikeus liikkumiseen ja kulttuuriin riippumatta taloudellisesta tilanteesta tai asuinpaikasta. Helsingissä kulttuurin ja vapaa-ajanviettomuodot toteutuvat alueellisesti hyvin eriarvoisesti.” (Helsingin Vasemmiston vaaliohjelma)

Korona-aika on kurittanut erityisesti kuntosalien asiakkaita. Koska hyötyliikkuminen on erittäin suotava tapa ennaltaehkäistä erilaisia terveysongelmia, kannattaa kaupungin satsata edelleen erilaisiin mahdollisuuksiin liikkua huomioiden turvavälit ulkona, jossa tilaa on.

Uinuuko verokarhu talviunta?

Sen sijaan erityisesti työelämässä olevilla liikunta- ja kulttuurisetelit vanhenevat monilta käyttäjiltä, kun mahdollisuudet niiden käyttämiseen ovat olleet nyt heikot. Pääsy oopperaan, teattereihin, elokuviin, näyttelyihin, urheilutilaisuuksiin ja vastaaviin on moneen kertaan estetty rajoituksilla. Nyt verottajan tulisi tarkistaa näiden käyttöä ainakin väliaikaisesti vapaammin.

Eikö henkilö voisi hankkia itselleen liikkumista edistäviä laitteita ja tarvikkeita, jos kuntosalillekaan ei pääse? Valtaosa näiden käytöstä tulisi varmasti ihan siihen tarkoitukseen, mihin ne on tarkoitettu. Itselläni on 250 euroa odottamassa jotain kohdetta, joka vanhenee viikon päästä. Jos voisin ostaa sillä esim. urheiluliikkeestä liikuntatarvikkeita, tekisin sen välittömästi.

Liikuntamahdollisuuksien edistäminen kaikin mahdollisin keinoin on kaupungin ja valtion etu, joten rajoitusten myötä on nyt tarkasteltava, millä tavoin nyt voidaan mahdollistaa kuntosalien ja liikuntatilojen ulkopuolella tapahtuva yksilöllinen liikunta.

Miksei esim. henkilökohtaista kaupunkipyöräkautta (vuonna 2021 ilmeisesti 35 euroa kauden loppuun) voisi lunastaa liikuntasetelillä? Kyse on henkilökohtaisesta käytöstä, joten estettä sille ei pitäisi olla edes periaatteessa. Kun yritysten konkurssiriskeistä puhutaan, niin miksei tänä vuonna voi käyttää sekä liikunta- että kulttuuriseteleitä kyseisten alojen yritysten palveluiden ostamiseen olipa kyse lenkkikengistä tai vaikka taiteilijan tekemästä taideteoksesta. Kiertoonhan se raha menisi aloille, joka sitä erityisesti nyt tarvitsee.

Liikkumisen puolesta!

(…luottamusmies & työsuojeluvaltuutettu)

Next Post

Previous Post

© 2024 Hannu Koponen

Theme by Anders Norén