Hannu Koponen

Tietokanta-asiantuntija, luottamusmies ja Pron hallituksen yleisvarajäsen (ICT)

Sananen vaalikampanjasta

Olen ”tuotannon työntekijä” ja se määrittelee kampanjointityyliäni. Työssäni keskityn tekemään sitä, mitä pitää tehdä. Aikaa töissä ei useinkaan jää mm. kahvitauoille jutusteluineen, joten keskityn myös vaalikampanjassani käyttämään aikaani priorisoimiini asioihin.

Vaalikampanjassa teen pääasiallisesti kampanjaa kirjoittamalla näille sivuille, päivittämällä Facebook-sivuja, mainostamalla niitä potentiaalisemmille kohderyhmille maksetuilla somemainoskampanjoilla sekä päivittämällä kuvia esim. instagram -kuvavirtaan. Twitterin osalta päivitän tweettejä satunnaisemmin ja liittyen enemmän esim. näillä sivuilla julkaistuihin teksteihin. Joukkoliikennevälineissä tarkoituksena on tehdä maksettua mainontaa. Myöhemmin julkaisen ”vapaalla kädellä” tehtyjä videoleikkeitä lyhyinä mainospätkinä YouTubessa joistain vaaleihin liittyvistä ajatuksistani. Vastauksiani löytää lähempänä vaaleja eri vaalikoneista, jotka tarkentavat näkökulmia muidenkin teemojen osalta.

Mikäli esim. Facebook-sivuille ilmaantuu kampanjoinnin osalta sellaista materiaalia, joka ei sovi kampanjointiini, poistan sen. En käytä sivua esim. keskusteluun, vaan jos minun kanssa haluaa keskustella, suosittelen sähköpostiviestiä tai mahdollisesti soittamista. Johtuen työhön keskittymisestä, pidän usein puhelimen ”älä häiritse” -tilassa, joten sähköposti on suotuisampi kanava. Tällöin lähettäjä voi samalla selkeyttää viestinsä paremmin minulle kuin mainostamalla itseään tai omia mielipiteitään osana vaalikampanjasivujani. Yhteystietoni löytyvät näiltä sivuilta.

Somessa erityisesti ”pohdin” joitain asioita, koska kokonaisuuden osalta yksi ihminen harvoin pääsee päättämään yksin asioista. Vaalikampanjassa on loistava mahdollisuus miettiä erilaisia vaihtoehtoja. Tällaisia kirjoituksia ovat esimerkiksi :

Erityisesti, jos viesteissä on nettihäiriköintiin tai vuosikausia kestäneeseen agitointiin liittyviä piirteitä, poistan henkilön viestit ja laitan hänet pysyvästi estolistalle. Tämä siksi, että jo ensimmäisten some-mainosten osalta esiintyi käyttäytymistä, jonka voi luokitella enemmän tai vähemmän häiriköinniksi.

Jos et pidä tästä linjasta, en ole todennäköisesti myöskään ehdokkaasi, jota haluat äänestää, joten käytä aikasi sen ehdokkaan etsimiseen, jota haluat äänestää. Suositukseni on etsiä vaihtoehto Helsingin Vasemmiston kuntavaaliehdokkaista, joista löytyy paljon mainioita ehdokkaita. Sivuillani ei ratkaista esim. koronaviruksen mukanaan tuomia ongelmia tai käydä keskustelua aiheista, jotka ovat lähinnä populististen puolueiden vaalikärkiä. Kuntavaalit ja eduskuntavaalit käydään eri teemoista, mikä tuntuu olevan vaikea ymmärtää jopa joiltain puolueiden kärkihahmoilta.

Next Post

Previous Post

© 2021 Hannu Koponen

Theme by Anders Norén